Turism


Drumetii montane

Regiunea Brasovului este una dintre cele mai atractive din Romania. Cetati, orase vechi, trasee turistice o adevarata incantare.

Multe lucruri frumoase pot fi spuse despre si intalnite in Regiunea turistica a Brasovului. Cetate asezata in calea drumurilor comerciale, Brasovul are o istorie bogata din ale carei treceri mai pot fi si astazi gasite in peisajul cotidian. Fie ca ajungi pe drum rutier, fie ca te dai jos din tren, localitatea de la poalele Muntelui Tampa este una deosebita si pastreaza un aer de asezare medievala. Spre exemplu, Biserica Neagra - (construita intre secolele 14 - 15), este cea mai mare constructie in stil gotic din Romania, avand si cea mai mare orga din Europa. Asezarea din jurul ei, cu Piata Sfatului, de origine germana se regaseste ca structura si in alte orase transilvanene, Sibiu, Cluj, Arad. Aici, in afara unui spatiu turistic deosebit mai puteti asculta si concerte cu muzica clasica si preclasica. In fata bisericii se afla statuia marelui umanist german Johannes Honterus.

Dupa Ziduri - parte din centura fortificata medievala a Brasovului sau Vechea cetatuie a este o constructie fortificata construita in lemn si piatra, in prezent transformata intr-un restaurant.

Tot aici, Turnul Alb si Turnul Negru, cel Alb, in forma circulara si Turnul Negru, in forma patrata, puncte-cheie in lantul apararii vechiului burg reprezinta tot atatea atractii turistice care vorbesc in forme proprii de maretia de odinioara a mestesugarilor localitatii si de obiceiurile lor. Orasul mai cuprinde si muzeul care a reprezentat candva Prima scoala romaneasca - cu o sectiune care include diverse expozitii din istoria tipariturii (manuscrise vechi, editii princeps, lucrarile tiparite de Coresi). In aceasta cladire exista si sala de clasa a primei scoli romanesti din Transilvania, o adevarata mandrie prin faptul ca daca tiprul a fost inventat de Gutennberg in Germania, destul de repede a ajuns si in tinutul romanesc.

Nu trebuie apoi ocolit Muzeul de Arta moderna care detine in cdrul unei colectii extraordinare lucrari cu opere apartinand unor artisti romani si straini, intre care Dali si Miro.

Casa Sfatului, un alt obiectiv interesant dateaza din secolul XV, dominand orasul vechi. In prezent este Muzeul de istorie al judetului, impartit pe patru sectiuni: arheologie, istorie medievala moderna si contemporana.

Dintre toate marile frumuseti ale localitatii, cel mai vechi  monument arhitectural este Biserica Sf. Bartolomeu, construit la mijlocul secolului XIII intr-un stil combinat gotic si romanic. Pe fatada sudica se afla un ceas solar, orasele transilvanene fiind adevarate pastratoare de valori tehnice foarte vechi.


Turism