Leasing auto


Documente necesare

Persoane juridice
1. Cerere finantare
2. Cod fiscal
3. Bilantul ultimilor 3 ani
4. Un extras de cont recent
5. Ultima balanta
6. Copie act identitate
7. Actul constitutiv
Persoane juridice
1. Informatii despre utilizator
2. Buletin de identitate
3. Adeverinta de salariu
4. Copie carte de munca

Nota

Sumele sunt in Euro fara TVA si asigurarea CASCO
Platile se efectueaza in lei la cursul Euro al bancii
La semnarea contractului de leasing se va achita si o taxa de management de 2% din pretul CIP
Taxa de import se achita la finalul contractului

Leasing, dar nu oricum!

Pentru acest numar, am ales un exemplu de calcul comparativ de leasing financiar intern pentru persoane fizice, functie de aceeasi motorizare, 1,1l existenta pe modelul Picanto, de la constructorul KIA. Prima situatie se refera la  un avans de 25 % pe o perioada de 24 luni. Avansul de 25 %  din pretul de 5.885 euro reprezinta 1.471 euro, ceea ce inseamna ca societatea ne va credita pe perioada respectiva de 24 luni cu suma de 4.414 euro. Taxa de management de 1,5 % este de 116 euro, care ramane constanta in cazul nostru indiferent de perioada de creditare. Aceste taxe sunt platibile de la inceput ceea ce insumat reprezinta aproape 1.600 euro, repet fara TVA si fara asigurarea modelului. Dupa care urmeaza ratele care, in cazul nostru de 24 luni, inseamna la avansul de 25 %, peste 183 euro pe luna, rata fiind fara dobanda aferenta si fara TVA. Tot aici, pentru a intra din dreptul de utilizare in cel de proprietate mai trebuie sa achitam la sfarsit sau pe parcurs 20 % valoare reziduala.

A doua situatie, de leasing se refera la un avans tot de 25 %,  dar pe o perioada de 36 luni, pentru aceeasi motorizare, de 1,1l,, de 65 CP.

Avansul de 25 %  din pretul de 5.885 euro reprezinta 1.471 euro, ceea ce inseamna ca societatea ne va credita pe perioada respectiva de 36 luni cu suma de 4.414 euro. Taxa de management de 1,5 % este de 116 euro, care ramane constanta in cazul nostru indiferent de perioada de creditare. Aceste taxe sunt platibile de la inceput ceea ce insumat reprezinta aproape 1.600 euro, repet fara TVA si fara asigurarea modelului. Dupa care urmeaza ratele care, in cazul nostru de 36 luni, inseamna la avansul de 25 %, 122 euro pe luna, rata fiind fara dobanda aferenta si fara TVA.  Desigur, calculele sunt orientative pentru ca aici trebuie analizata si dobanda de leasing, care este mai mica decat cea practicata in mod curent de piata, numai 5 %, dar si alte posibilitati care ar putea fi mai avantajoase, cum ar creditul, spre exemplu. Mai mult, diferentele apar si pentru ca, in cazul creditului, valoarea de calcul de baza poate fi mai mare. Apoi nu trebuie ignorat faptul ca avem de ales intre diferite tipuri de motorizari, benzina sau motorina ceea ce schimba total calculele noastre. Inclin sa cred ca este mai avantajos cumpararea unui model Diesel, chiar daca pare mai scump initial, perioada de amortizare realizandu-se destul de repede dupa care mergem numai in castig, in timp ce cel pe benzina are cheltuieli din ce in ce mai mari. Trebuie vazuta si posibilitatea unui buy-back care poate fi atractiv in unele situatii, iar in altele nu, din cauaza diferentelor majore pierdute din cauza dorintelor noastre de a avea mereu un model nou. Banii dati sunt mereu noi, vehiculul se uzeaza zilnic!


 Leasing auto